Nasi Goreng

Ja..  eller åtminstone Nasi Goreng-ish. Det här är nämligen en improvisation av för tillfället hemmavarande ingredienser. Många asiatiska maträtter går väldigt lätt att improvisera kring och asiatisk mat är troligen det enklaste och snabbaste man kan laga till en trött mellandag när julkorven står en upp i halsen. Vissa följer asiatiska recept renlärigt och plockar hem alla ingredienser från thai-affären, jag är mer en sån som ser vad jag har hemma och gör något som påminner om en asiatisk rätt. Det är faktiskt så att det inte alls nödvändigtvis blir godare bara för att man gör exakt så som de gör i de asiatiska länderna.

Nasi Goreng – Daniel-style.

Anpassa alla ingredienser efter hur många ni är. Fråga mig om något känns oklart då jag inte anger mängder (behövs i regel inte i sån här mat).

1 Koka upp ris med buljong och gurkmeja. Ställ åt sidan.

2 Skär lite morötter i fina strimlor. Stek upp dem i wok, ta av dem när de mjuknat lite. Vill du ha i fler sorters grönsaker tillsätter du och steker upp dem efter önskemål. Mer är dock inte alltid bättre. Ta ur morötter ur woken.

3 Strimla och stek sen kycklingfileer. Tillsätt morötter åter.  Krydda anrättningen med lite salt, curry, sesamolja, vinäger (jag använder alltid äppelcidervinäger – milt och gott) och ostronsås – allt efter smak. Vill du ha starkt tar du mycket curry eller tillsätter tex lite chili.

4 Blanda samman med riset i woken. Ha i hackad vårlök/salladslök/gräslök. Knäck i ett ägg allra sist och rör om (gör det hela lite krämigt och mer matigt).

5 Servera med citron/lime, sallad och lite gräddfil. Smaklig måltid.

Annonser
Det här inlägget postades i Asiatisk mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nasi Goreng

  1. Daniel skriver:

    Jag ska arbeta på vitbalansen i fotografierna i fortsättningen. Men för informationens skull bör det nämnas att det trots allt är en väldigt gul rätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s